perjantai 8. kesäkuuta 2012

Porkkana purtavaksi


Lämmenneet kelit huomaa myös ruuassa, elimistö kaipaa paljon kasviksia ja kevymepiä vaihtoehtoja.
Päätin kokeilla elämäni ensimmäisen kerran sosekeittoa ja siitä tuli aika onnistunut. Määrät ovat aika epämääräisiä sillä tein ruuan vähän mututuntumalla.

Lempeän tulinen porkkanakeitto
(n. 2 annosta)

- n. 5 isoa porkkanaa
- n. puolet pienestä kukkakaalista
- vettä niin että kasvikset peittyvät kattilassa
- suolaa, pippuria
- chilirouhetta
- inkivääriä
- basilikaa ja ruohosipulia
- päälle: ruohosipulia ja fetaa

Leikkasin porkkanat ja kukkakaalin pieniksi kuutioiksi ja keitin niitä kattilassa ja heitin loppuvaiheessa sekaan suolan, pippurin ja chilirouhetta. Kun kasvikset olivat pehmenneet, heitin koko sopan keitinvesineen blenderiin pienten inkiväärinpalasten kanssa ja surautin soseeksi. Lopuksi vielä heitin sekaan basilikaa ja ruohosipulia ja surautin hyvin nopeasti niin että yrteistä tuli lähinnä silppua eikä sosetta keiton sekaan.

Sosekeitto kulhoon, fetaa, ruohosipulia päälle ja nauttimaan! Jos chiliä hölähti liikaa niin suosittelen kaveriksi luomu ruispaloja paahdettuna ja päälle voita.  Nams!

2 kommenttia:

  1. Höh, määkin tarviin blenderin. Haluun surautella! :D

    VastaaPoista
  2. Surrurr, se on hauskaa nyt kun ollaan löydetty sen kanssa yhteinen sävel eli nestettä tarpeeksi :) jonkun vaan pitäisi keksiä itsestäänpuhdistuva versio että jaksaisi useammin surautella!

    VastaaPoista