torstai 3. lokakuuta 2013

Aamuväsymystä ja astangaa

Syksyn vaikutukset huomaa heti. Kädet hamuaa lankalaatikolle ja alkaa tutkimaan keskeneräisiä töitä, sekä mieli haaveilemaan uusien projektejen aloittamisesta. Kroppa kaipaa sohvan nurkkaan hyvän kirjan ja tee mukin kanssa, piiloutumaan pimeältä syysviimalta.

Mutta, mitä ihmettä! Tänä syksynä kroppa on alkanut kaipaamaan myös muualle! Kesä meni aika pitkälti hyötyliikunnalla, matkat meni kätevästi pyörällä tai kävellen. Nyt mystisesti aamuisin bussi voittaa, mutta onneksi olen sentään muuta liikuntaa löytänyt arkeeni.

10 viikkoa sitten tein itselleni vaatekaapin oveen "liikuntakalenterin" johon merkkailen omia liikuntojani, jotta inspiroisin lisäämään sen määrää. Etsin netistä inspiraatio lauseita ja laitoin kalenterin yläreunaan vielä tekstin " Make it  a life style, not a duty".

Pikkuhiljaa olen löytänyt asenteen että liikunta ei ole mikään tylsä pakollinen asia, vaan olen alkanut nauttimaan jopa siitä ja ymmärtämään että siitä tulee hyvä olo. Nyt uusimpana viikoissani on alkanutu olemaan rutiinina läheisen kansanopiston Astanga jooga sekä Vinyasa flow jooga. Molemmissa on sopivasti haastetta itselleni, sekä se inspiroi kuinka paljon kehittymistä etenkin astangassa kuitenkin on.

Olin alkuviikon astangasta kaikki lihakset aivan jumissa, ja arvoin jo että kannattaako tällä viikolla edes flow joogaan mennä. Onneksi menin, tunti oli juuri sopivan palauttava jumiutuneille lihaksille. Paitsi saa nähdä mitkä paikat huomenna on jumissa!

Toivotaan että tänä syksynä, mielekkäillä vaihtoehdoilla, sohva ei jatkuvasti voita vaan jaksan tunnollisesti välillä laittaa pokkarin ja kutimet sivuun sekä nappaamaan joogamattoni kainaloon. Vähintään sillä ajatuksella että jaksamalla sen, jaksan muutenkin syksyn läpi paremmin.

P.s. Tällä hetkellä kesken Omaa tietä etsimässä (Eat Pray Love), kuppi Clipperin appelssiini-kookos teetä sekä puikoilla poikaystävälle lämpöiset kotitossutEi kommentteja:

Lähetä kommentti